söndag 6 mars 2016

Jag står och stampar i mars (R)

Jag står och stampar i mars, fysiskt och psykiskt. En repris från 2015.

Nu är den här: månaden mars som jag kallar för ingenmansland. Egentligen skulle jag kunna posta fjolårets inlägg en gång till, "Jag kan ofta tycka att mars känns som ingenmansland. En månad som är varken eller.
Absolut - ljuset återvänder, livet återvänder, vårlökarna börjar åter spira och solen värmer mellan snöbyarna. Men jag står lite och stampar..."
men det vore ju lite tråkigt så jag kan ju åtminstone uppdatera med några dagsfärska bilder. Men känslan är densamma. Ena dagen vår, nästa dag snö, slask och vinter. Känslorna åker berg-och dalbana med vädret och jag tror att jag stupar lite på målsnöret efter vinterns mörkerbubbla. Har inte så mycket reserver kvar efter den långa mörka årstiden så bakslag slår lite hårdare. Jag tappar lusten för det mesta i mars, inte ens inomhusprojekt känns roliga. Men om man går ut och stampar lite i slasket och distanserar sig från välfärdsproblemet så känns det ju lite bättre i alla fall.. och att jag får "gnälla" av mig här :)För att pigga upp mig lite mer så köpte jag årets första påskliljor och fotade en gul liten söt burk som jag fick av min dotter i julklapp och genast kändes det liiite mer hoppfullt med det solgula.
Marskramar till er alla!

3 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Men jag håller med; det är sååå segt nu. Vintern är för lång, jag vill bli flyttfågel och ha vinterstuga där det är plusgrader nu. Jag vill, jag vill, jag vill! Nåja, idag klamrar jag mig fast vid några dagar med plus i prognosen för veckan, då ska jag vara ute!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Det var en riktigt söt liten burk du har fått! :)
  Du har mer slask än det här, men känslan är densamma. Sitter på bussen nu efter en cykeltur genom ett par cm slask och med äckligt snöblandat regn piskade i ansiktet. Blä.
  Stor marskram till dig också!
  Kristina

  SvaraRadera
 3. Ja, man behöver verkligen köpa lite blommor och påminna sig om att det ändå har vänt! Här i Skåne känns det faktiskt rätt vårigt nu ändå. Det dröjer inte länge förrän den är hos dig också!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!