lördag 4 juli 2015

När arbete blir konst

Jag har "anställt" min man som arbetsledare och mina tonåringar som grävare i projektet Arbetshörnan. Ni som besökt mig tidigare kanske kommer ihåg mitt inlägg i våras där jag berättade om sommarens trädgårdsprojekt, varav detta är det stora och tunga. Och vi är halvvägs tack vare min familj! Jag har oturen (!) att min semester inte har börjat ännu (i torsdags) så de gräver och sliter utan mig på dagarna... och när jag kommer hem på eftermiddagen och få se resultatet av dagens arbete så är det konst jag ser! Ja, alltså förutom det konststycket att de har grävt jämnt och fint så ser jag redskapen stå där mot husväggen som bästa konstbilden. Alltså: stämningen, ljuset, färgerna, redskapen, rosbusken - så poetiskt och vackert! Ja, jag vet - jag är inte klok någonstans. Grävarbetarna kanske inte alls har den känlsan när redskapen står där och dagsverket äntligen är slut.
PS. Min semester hann börja innan jag fick i väg det här inlägget så nu finns det ingen ursäkt för mig att inte lassa sand och bära plattor... :)

1 kommentar:

  1. Puh, hoppas ni inte har 32 grader som vi, ingen bra arbetstemperatur, även om hörnan ser ganska skuggig ut! Visst ser redskapen snygga ut! Och att vara klok - är inte det ganska överskattat?!
    Kram
    Katarina, klotklok eller klottok?

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!