lördag 2 augusti 2014

Känsliga esteter varnas för detta inlägg!

Jag har funderat på att starta en ny blogg: Mitt 70-talstält!
Skämt å sido, men först en varning till er som är känsliga för fula bilder - hoppa över detta inlägg!

Förra semesterveckan fick jag ett infall; vi åker till Danmark och tältar! Till saken hör att vi tältade en hel del när barnen var små i ur och skur och sol och blåst (mest ur och skur) och varje gång sa vi att detta var sista gången vi tältade. Nu har det gått ett antal år, barnen är tonåringar och vi är allmänt bekväma och beroende av allehanda ting (läs datorer och mobiler). Så just därför måste vi återuppleva detta. Sagt och gjort, ner i källaren, fram med alla campinggrejer, (som vi av någon outgrundlig anledning har sparat...) packa bilen, på färjan och iväg. Efter att vi hade satt upp tältet konstaterade vi att ingen, absolut ingen på campingplatsen hade ett liknande tält som vårt! Detta kan tolkas på två sätt. Endera så är vi en hopplös övervintrad campingfamilj eller så är vi en retro hipsterfamilj som är såååå inne!

...med originalgardiner från 70-talet

...och plastmatta, gasolkök och hopfällbart campingbord med fyra små stolar som packas in under bordet!


Vad säger ni? Vilken kategori ska vi placera oss i? :) eller helt enkelt kategorin: "grejerna funkar ju, varför köpa nytt?" Men roligt hade vi och solen sken på oss hela tiden - inte en regndroppe!
Och för er som har orkat skrollat ner så här långt kommer här lite tröstbilder från ett Skagen som visade sin allra bästa sida!

4 kommentarer:

 1. Tjusiga tröstbilder men helt överfödiga för min skull. Ni är helt enkelt retrocoola! Kom till Tyrolen. Alvesta kommun Småland och tälta när det är evenemang på gång, skördefest, muskelrock, syntfestival, familjefest, bilträffar... ja, det händer saker hela tiden och ni skulle smälta in galant. tyrolen.se
  Ha det fint och håll stilen
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette för ditt glada tillrop! Då kanske vi vågar oss ut igen med vårt coola retrotält! :) nu när vi har fått smak på det igen.
   Det lät ju som spännande saker där i Alvesta, vem vet om vi dyker upp där!
   Ha det fortsatt gott i sommaren
   Cathrine

   Radera
 2. Det var väl hur coolt som helst! Helt klart tummen upp från mig! Jag älskar att kunna ta tillvara det gamla och inte bara falla in i slit och släng och köpa nytt. Vi lever i en galen värld som inte kommer överleva så länge till med vår moderna levnadsstil.

  kram louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tummen upp:) Visst är det så att konsumtionen är helt galen. Vi alla måste verkligen tänka till och hushålla med våra resurser!

   Kram
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!